NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E&R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Hollandia
+ 31 416 751 393

Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk zárva tart
Menj a leltárba Adja el az autómat

Mercedes-Benz SL

A Mercedes-Benz SL osztályt 1954 óta gyártják. Egy amerikai importőr, Max Hoffman az autó eredeti gondolatával jött, amelynek célja egy tompított Gran Prix autó készítése. Az SL-osztály első modellje a 300 SL volt. A 300 SL ismert volt ajtóajtóival. Az SL osztályon belül a jármű több változatát gyártották. Az SL rövidítést a Mercedes soha nem magyarázta meg. Feltételezésük szerint a levelek a Sport Leicht-re vonatkoztak. 2017 óta azonban úgy gondolják, hogy a rövidítés a „Super Leicht” német szavakat jelenti, angol szuper könnyű nyelven. Az autónak hat generációja van.

Mercedes-Benz Classic autók eladó

1954-ben az SL-osztály első generációja valósággá vált a kupéval, amelybe beletartoztak a csapóajtók is. Három évvel később a 300 SL roadster a kupé utódjaként működött. A négyhengeres 190 SL 1955-ben történő megjelenése után az SL osztály gyártása növekedni kezdett. A 190 SL és 300 SL gyártása 1963-ban véget ért. Nem sokkal ezután jött a 230 SL. Az alacsony derékvonallal és nagy ívelt üvegházablakokkal felszerelt autónak hathengeres motorja is volt. Az autó tervezését Paul Bracq készítette. Néhány éves gyártás után a Mercedes motorja nagyobb teherbírású. Ennek eredményeként a név 250 SL-re változott. Csak egy év alatt az autó újabb növekedést kapott, amelynek eredményeként a név 280 SL-re változott. A 250 SL után az autó belseje megváltozott, például a műszerfal párnázása és a kormánykerék. A harmadik generációban, amely 1971 és 1989 között volt, az autó számos előnye volt. Az autó tartalmazott például modern 4 fazékféket és nagyobb tárcsákat. Ezenkívül az autó külsejét egy olyan festékrendszerrel építették, amelyet úgy terveztek, hogy nagyobb védelmet biztosítson a rozsda ellen. Annak ellenére, hogy volt egy speciális rendszer a rozsda megelőzésére, az autók még mindig küzdenek bizonyos mennyiségű rozsda ellen.

Vásárol egy Mercedes-Benz SL-t?

1989 és 2002 között több variáció is megjelent. Az 500 SL nagy figyelmet kapott az elektromos ablakok, tükrök, ülések és tető miatt. A figyelemre méltó dolog a negyedik generációnál az volt, hogy az R129 modell volt az első, amely automatikusan elindította a görgetősávot boruláskor. A lengőkar is manuálisan leengedhető vagy emelhető, ha a sofőr ezt tette. Mindkét esetben biztosított volt az autó tiszta megjelenése. 1994-ben kis változtatásokat hajtottak végre a külső részen, például a hátsó lámpákat. Európában a 300 SL-t az SL 280 és az SL 320 váltotta fel. Az SL 500 megmaradt, csakúgy, mint más modellek, mint például az SL 600. Az SL-osztályban néhány modellt az AMG testreszabott. Ezek az autók azonban korlátozottak és ritkák. Az ötödik generáció, az R230 tartalmaz néhány új funkciót, mint például egy visszahúzható merevlemez és az ABC (aktív karosszériavezérlés). 2004 után az újabb modellek tartalmaztak egy 7 sebességes sebességváltót, amely az 5 sebességes váltó utódja volt. 2008 és 2011 között az R230 megújult motorral és új elülső felülettel váltott fel. Az autó új fényszóróval és új sebességérzékeny kormányrendszerrel is rendelkezik. A hatodik generáció az R231-et tartalmazza. Az autót szinte teljes egészében alumíniumból állították elő, ami azt eredményezte, hogy az autó súlya kevesebb, mint elődjénél. Ezen felül az autó rendelkezik például adaptív szélvédőtörlő / -mosó rendszerrel és egy FrontBass rendszerrel. Az új modell ellentétben az elődjével, hosszabb és szélesebb körű. Az autó 2016-ban arcalapú lett. Külső megjelenése szempontjából az autó felülvizsgált elülső részével, az első rácskezeléssel és nagyobb, nem funkcionális oldalsó szellőzőkkel rendelkezik.

Mercedes-Benz SL

E & R Classics, a Mercedes-Benz klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez

Milyen előnyei vannak annak, ha megvásárol egy Mercedes-Benz SL autót az ER Classics-on?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztési és belső eljárások a Mercedes-Benz SL autóhoz
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- A Mercedes-Benz SL autójának teljes restaurálása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk